УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Линк ка страници еУправа

Линк ка интернет страници еУправа преко које се врши ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ

КЛИК на слику изнад вас води директно на страницу еУправе, затим пратите следеће меније:

УСЛУГЕ >>> ОБРАЗОВАЊЕ >>> ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС У ОШ >>>


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

о упису првака у школску 2020/2021. ГОД.

Од 1. априла могућност „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ електронским путем

ОБАВЕШТЕЊЕ

О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ НА ОСНОВУ ДОПИСА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА БРОЈ 610-00-00297/2020-07 ОД 30.03.2020. ГОДИНЕ


Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

У складу са тим обавештавамо Вас:

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 01.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа, као и телефонским путем.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост  родитеља  да упишу дете у одређену школу како би оквирно знале који број ђака могу да очекују. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу, чим исти буде дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

ПРЕУЗМИТЕ ОБРАЗАЦ ЗА УПИС ВАШЕГ ДЕТЕТА У НАШУ ШКОЛУ, ПОПУНИТЕ И ПОШАЉИТЕ НА МЕЈЛ СЕКРЕТАРА ШКОЛЕ  

ignjatbiljana@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.