Зимска школа стоног тениса 2013.

Отворена  врата ОШ “Николај Велимировић“

-Зимска школа стоног тениса „Шабац опен 2013“.

У току зимског распуста 3 – 5.12.2012. одржана је Зимска школа стоног тениса.

Првог дана одржани су тренинзи обуке, а потом рекреација од 900до 1700 у фискултурној сали ОШ “Николај Велимировић“.Тог дана је било 30 ученика од првог до осмог разреда шабачких основних школа. Демонстрацију технике и кретања у овом спорту приказивали су Дарко Цвејић (тренер- демонстратор и активни играч), Александар Маринковић (тренер СТК “АС“ Шабац и активни играч), и наставник физичког васпитања и активни  играч СТК “АС“ Шабац“  Предраг Брајић.

Други стонотениски дан отпочео је у мултимедијалној учионици наше школе приказом биографије и резултата учесника. Уследио је приказ кинеског тренинга обуке (положаји, ударци, серве и кретање у стоном тенису). Примедбе, сугестије и објашњења коментарисали су наведени тренери и Предраг Брајић.

После предавања уследило је пријављивање и такмичење по категоријама. Прво је наступило једанаесторо  млађих кадета. Било је и петнаесторо кадета, веома добрих познавалаца стонотениске игре.

У 1300почело је такмичење тринаесторо врсних јуниора. Имали смо госте из Стонотениске академије “Коцић“.Најбољи јуниори су: Александар Милекић  (СТК“Партизан „ Шабац), Димитријевић Милош такође СТК “Партизан„ Шабац и Лука Јовановић (СТАК “Коцић“ ) и Милош Маринковић (СТК “АС“, Шабац).

Ово су најбољи кадети општине Шабац- у категорији млађих кадета: Јован Лукић, Звездан Грујић и Бојан Џиновић и кадети Милош Маринковић, Милан Манојловић и Немања Тодоровић.

Пехаре, дипломе и медаље обезбедио је Спортски савез града Шапца те им се овом приликом захваљујем.

На овом турниру учествовао је Митар Паликућа, освајач европских медаља и пети играч светске ранг листе, једини суперлигаш са овог подручја у досадашњој историји, Никола Маринковић  (СТК “Партизан“, Београд) , и два талентована кадета из шабачких клубова- Милош Маринковић и Тодор Скелеџија.

Трећи дан стонотениског такмичења отпочео је такмичењем ветерана (у врло јакој конкуренцији).

Најбољи ветерани су; Раско Симовљевић, Јаков Сувајџић,  Дејан Петровић и Горан Скелеџија.

У конкуренцији сениора учествовало је 24 играча. Најбољи су: Никола Маринковић (суперлигаш СТК “Партизан“, Београд),  Дарко Цвејић (из СТК “Партизан „ , Шабац ), Предраг Брајић  (СТК “АС“, Шабац)  и Јаков Сувајџић (из СТК “Партизан“ такође из Шапца).

Дани стоног тениса у нашем граду прошли су у најбољем реду и пријатној атмосфери,  без повреда и на завидном нивоу .

Током турнира у свим активностима помагао ми је колега Велимир Јоцић и представници сва три шабачка клуба. Захваљујем се и управи наше школе и Спортском савезу града Шапца.

¦ß¿ ++v¿s¦á

Ssáß+Ä+ ¦áª¿s+