Прослава школске славе Свети Сава

Извештај о прослави школске славе Свети Сава

            Сваког двадесет седмог јануара традиционално се прославља школска слава Свети Сава. Организује се приредба у ту част, на којој се говори о делу и значају Светог Саве за српски народ, просвету и културу. Ове године приредбу су припремале професорке српског језика Маријана Карић и Слађана Бекић, у сарадњи са професором музичке културе Драганом Павићем и фолколорним ансамблом „Абрашевић“.

            Пригодан програм, уз присуство уважених званица свештенства, локалне самоуправе, родитеља, ученика, наставника и учитеља, изведен је у фискултурној школској сали. Програм је започет звуцима Светосавске химне, а настављен рециталом уз пратњу оркестра и хора. Посебну хармонију приредби приредио је фолколорни ансамбл, који је својим градским играма у раскошним ношњама, одвео на Светосавске балове који су саставни део Савиндана.

            Посебна радост дана је и рођендан Његовог преосвештенства епископа шабачког господина Лаврентија који је уважени гост на нашим прославама.  Поносни смо што је сваке године са нама и пожелели смо му да још дуго година живи и заједно са нама дели ове прелепе тренутке.

                                                                                    Маријана Карић, професор

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.