СРПСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2019.

Са стране

Српска математичка олимпијада основних школа

 Српска математичка олимпијада основних школа одржана је у Јагодини у суботу 25.5.2019. године. На такмичењу је учествовало најбољих 26 математичара у Србији испод 15,5 година старости (6 ученика седмог разреда, 16 ученика осмог разреда и 2 ученика прве године средње школе).

Међу учесницима такмичења био је и Вукашин Бабић, ученик седмог разреда Основне школе „Николај Велимировић“ из Шапца. Право да учествује на „Српској математичкој олимпијади“ Вукашин је изборио на републичком такмичењу из математике у Новој Вароши где је освојио прву награду са максималних 100 поена. И на претходним нивоима такмичења (школско, општинско, окружно) освајао је прве награде са максималним бројем поена. На републичком такмичењу Вукашин је иза себе оставио и ученике специјалних одељења математичких гимназија.

Вукашин је остварио изузетан успех на СМО, освојивши трећу награду ! Оно што његов успех чини још већим је то што је био најмлађи учесник „Олимпијаде“, што је био најбољи у седмом разреду и што је био најбољи такмичар који не похађа математичке гимназије.