EВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

Са стране

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Културни центар је и ове године обележио Европски дан језика манифестацијом под називом „Не суди о књизи по корицама“. Наша школа је и ове године са великим задовољством узела учешће у том програму и дала свој значајан допринос. Жеља је била да се још једном скрене пажња јавности на потребу учења страних језика како би се у већој мери цениле вредности различитих култура. Програм је одржан у суботу, 29.септембра у трајању од 11 до 13 часова. Ученици наше школе су припремали материјал везан за норвешки језик и то велике рамове за сликање који су били украшени порукама на језику који се представља, затим маске Викинга, аутентичне бродове из тог периода, мачеве и слично. Идеја је била да се фотографисањем кроз рамове и продајом радова ученика прикупи новац у добротворне сврхе. Пуног срца можемо рећи да је идеја и више него успешно прошла и да ће укупна сума од 185.704, 00 дин бити уплаћена Удружењу родитеља деце оболеле од рака „Звончица“, како је и првобитно било замишљено. Захваљујемо се свим ученицима који су учествовали, њиховим родитељима и другим људима добре воље који су нас подржали у суботу. Лепа атмосфера, креативност и бројност деце чине овај програм једним од најлепших у нашем граду.

Бојана Јелић, проф.енглеског језика
актив страних језика

 

Милица Обрадовић 7-4

Са стране

Милица Обрадовић, VII4, ученица ОШ „Николај Велимировић“, Шабац, освојила је прво место на наградном конкурсу „Мост разумевања-међугенерацијска солидарност 2018.“

Рад је настао на иницијативу наставнице изборне наставе цртања, сликања и вајања Јелене Инђић.

Додела награда свечано је уприличена 1. октобра у 11:00 часова испред Галерије Српске академије наука и уметности (Кнез Михаилова бр. 35).

На платоу испред Галерије била је изложба награђених фотографија посвећена међугенерацијској солидарности, а том приликом проглашени су победници.

Милица Обрадовић је награђена првим местом и добила је мобилни телефон нове генерације и диплому.

Отварање су увеличали представници Америчке амбасаде као и најбољи фотограф Харви Лојд (САД). Част и задовољство је било упознати најбољег фотографа света, као и примити награду од Повереника за заштиту равноправности. 

Јелена Инђић